Perfumy niszowe, kosmetyki naturalnesprawdź!

Sana Olej z Czarnuszki BIO 50 ml

Nr. YAS0201

Sana Olej z Czarnuszki BIO 50 ml

Oceń ten produkt jako pierwszy

To wysokogatunkowy olej z nasion Czarnuszki BIO 100 %, tłoczony na zimno, pochodzącej z upraw ekologicznych w Egipcie. 

więcej...
38,00 zł

Dostępność: W magazynie

< >
Reward Points Policy Zyskasz 114 pkt za zakup tego produktu.
  • Tylko oryginalne produkty
  • Darmowa dostawa od 150,00 zł
  • Reklamacja zawsze na korzyść Klienta

Opis

Szczegóły

OLEJ Z CZARNUSZKI BIO


To wysokogatunkowy olej, tłoczony na zimno z nasion czarnuszki siewnej, pochodzącej z upraw ekologicznych w Egipcie. Nasiona zbierane są ręcznie i suszone specjalną metodą stosowaną od wielu pokoleń. Nasiona mają aromatyczny, silny, korzenny zapach. Nasiona Czarnuszki były używane już w starożytnej Asyrii. O istnieniu Czarnuszki wspomina już Biblia, gdyż była ona jedną z wcześniejszych roślin przyprawowa i leczniczą. O jej zastosowaniu w lecznictwie i kosmetyce wspomina już znany starożytny lekarz Dioskurides. Właściwości tej rośliny docenili średniowieczni mnisi, którzy wprowadzili ja do swoich upraw przyklasztornych. Nazywana ją Czarnym kminem lub Czarną kolendrą. 
Egipcjanie stosują ten olej od prawieków, uważając go za panaceum na wszystko. W sarkofagu Faraona Tutankhamun'a (1334-1325BC) znaleziono buteleczkę tego oleju. Alī Sīna Balkhi (Avicenna) (980-1037AD) -perski islamski filozof i lekarz w swojej pracy "The Canon of Medicine", opisuje działanie czarnuszki jako stymulatora energii, który pomaga ciału zregenerować się. Czarnuszka zawiera kwaso-tłuszcze nienasycone, takie jak Linoleic oraz Gammalinolen. Olej posiada unikatowe właściowści, które są niezwykłym darem natury dla piękna i zdrowia ciała. W Syrii mówi się, że czarnuszka leczy wszystko oprócz śmierci.

ZASTOSOWANIE:
Ten leczniczy olej o wysokich wartościach odżywczych, silnym korzennym aromacie z powodzeniem może być stosowany do skóry całego ciała oraz włosów. Skóra jest doskonale odżywiona i zregenerowana. 

- w lecznictwie kosmetycznym stosuje się go przy zapaleniach skóry, wszelkich zmian skórnych, trądziku, przebarwień oraz grzybicy. Zalecany dla skór alergicznych, z egzemą, trądzikowych. Wspomaga walkę z problemami przebarwień skórnych, wypadających włosów, łamliwych paznokci. 
-bogaty w witaminę F, fitosterole i olejek eteryczny, doskonale oczyszcza, nadaje elastyczności i zdrowego wyglądu skórze.
- wzmacnia włosy (wypadanie i siwienie)
- wzmacnia paznokcie
- idealny do masażu i kąpieli, relaksuje, natłuszcza ciało, przywraca mu elastyczność i jędrność. W trakcie systematycznego używania produktu skóra jest doskonale odżywiona i zregenerowana
- doskonale wygładza zmarszczki

Inne zastosowania:
- działa rozkurczowo, przeciwbakteryjnie, przeciwbólowo i przeciwzapalnie
- poprawia trawienie i ma działanie odtruwające i oczyszczające dla całego organizmu i ciała
- przy problemach z uszami włączając głuchnięcie
- kaszel, astma, zapalenie gardła i migdałów
- wspomaga system immunologiczny
zabezpiecza ciało przed wolnymi rodnikami


SPOSÓB PAKOWANIA:
Olej znajduje się w szklanej, przyciemnionej buteleczce, zabezpieczonej plombą gwarancyjną.


Szczegóły

Informacje dodatkowe

Inci

nigella sativa oil

Czas realizacji (dni robocze) 3
Pojemność 50 ml
Producent Sana
Zastosowanie ciało, włosy
Kraj Pochodzenia Egipt

Opinie

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz swoją opinię

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Sana Olej z Czarnuszki BIO 50 ml

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Cena
Jakość
Ogółem